Theehuis 08:30 - 16:00

Gerealiseerd door Ferm-Rozemarijn, waarbij mensen met een beperking hun dagbesteding hier kunnen hebben.


Ferm Rozemarijn is een buurtschap naast de Watermeterfabriek, voor kinderen met een intensieve zorgvraag en jongvolwassenen die sociaal kwetsbaar zijn. Deze buurtlocatie op loopafstand wordt ideaal voor de bewoners Ferm- Rozemarijn.

Biologische zorg bakkerij

Gerealiseerd door Ferm-Rozemarijn, waarbij mensen met een beperking hun dagbesteding hier kunnen hebben.

Ze beschikken nu over een tijdelijke bakkerij en verzorgen de biologische kantines op het Rudolf Steiner College. Het plan is om ook de bakkerij als dagbestedingsplaats in de buurt te realiseren.

Verpakkingsarm boodschappen doen

Gerealiseerd door Ferm-Rozemarijn en de buren van Vrij Waterland.

Vrij Waterland is het tuinbouwbedrijf van het Rudolf Steiner College. Hier leren de leerlingen tuinieren en koken. Ze hebben een landwinkel voor groente, fruit, eieren en aardappelen.

Onder de naam Santé, had Ferm-Rozemarijn een buurtwinkeltje. ivm de onveiligheid van het huurpand is deze opgeheven. Plan is om samen met Vrij Waterland een lokaal assortiment aan te kunnen bieden van biologische producten voor de wekelijkse boodschappen.

Refurbished houten speelgoed

Gerealiseerd door de Lievegoed Borgstichting

De Borgstichting is een kleinschalige zorgorganisatie voor geestelijke gezondheid. De Borgstichting draagt bij aan een samenleving waar zo min mogelijk mensen buitengesloten worden. Dit doen ze bijvoorbeeld met dagbesteding in een mooie houtwerkplaats. Bij ´t Watermeter Collectief, kan versleten houten speelgoed worden ingeleverd, die na een opknapbeurt door de Borgstichting nog voor jaren speelplezier zorgt. De restauratie wordt gedaan door deelnemers van de Borgstichting in de eigen houtwerkplaats.

Handwerkwinkel

Gerealiseerd door de Lievegoed Borgstichting

De Borgstichting gaat ook een handwerkwinkel realiseren in de Watermeterfabriek, waar met name seizoensgebonden pakketjes kunnen worden gekocht voor op de jaartafel.

Aan een seizoentafel of jaartafel, wordt de kringloop van het jaar beleefd.


Bloemenstal

Gerealiseerd door de Plukweide

De Plukweide is een aangrenzend bloemenveld. Hier worden de bloemen op natuurlijke wijze geteeld. Het is  mogelijk hier zelf seizoensbloemen te plukken of om een bos bloemen te kopen in de bloemenstal.

Natuurspeeltuin + hek

Gerealiseerd door 't Watermeter Collectief

't Watermeter Collectief gaat investeren in een speeltuin van natuurlijke materialen met uitbreidingsmogelijkheden. Om de speeltuin heen, komt voor de veiligheid een kastanjehouten hek.

Klein podium vanaf 20:00

Gerealiseerd door 't Watermeter Collectief in overleg met DOCK

DOCK Haarlem helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. De mensen van DOCK kennen de buurt goed en weten waar behoefte aan is.
In overleg met DOCK blijkt dat er behoefte is in de buurt aan een te huren vlakke vloer voor kleine groepen cultuurmakers. Te denken valt aan toneel, muziek of dansgezelschappen die hier kunnen repeteren en hun kunsten kunnen vertonen aan een klein publiek (tot 30 personen).


(kinder) Ateliers, exposities en ruimte voor maatschappelijk betrokken ondernemerschap

In overleg met Kidsproof Haarlem en ZZP´ers uit de buurt

Kidsproof Haarlem is het lokale online platform, waarop alle leuke dingen voor kinderen worden geïnventariseerd voor Haarlem en omgeving.

In overleg met dit platform blijkt dat er in Haarlem behoefte is aan meer ruimtes voor kinderfeestjes met een ambachtelijk of kunstzinnig thema. Dit gaat bij ‘t Watermeter Collectief op de zolder worden gerealiseerd via een box in een box constructie.  De ruimtes kunnen ook worden gehuurd voor andere doelen. Denk hierbij aan ZZP’ers die lessen of workshops verzorgen vanuit sociaal maatschappelijk ondernemerschap

Het is mogelijk om eigen werk bij ‘t Watermeter Collectief te exposeren.